مقالات موبایلموبایل

LTPO 3.0 چیست؟

LTPO 3.0 چیست و چه ویژگی‌هایی دارد

LTPO 3.0 چیست؟

بیشتر گوشی‌های هوشمند در سال 1402 نرخ تازه‌سازی بالایی را ارائه می‌دهند، به طوری که می‌توانند ۹۰ هرتز، ۱۲۰ هرتز و حتی ۱۶۵ هرتز باشد، اما این اغلب باعث کاهش عمرِ کلیِ باطری می‌شود. پس LTPO چیست و چه کمکی میتواند به گوشی های هوشمند بکند؟

اما با معرفی صفحه‌نمایش‌های LTPO 3.0 AMOLED، همچنان که عملکرد پرقدرت و بالایی که مصرف‌کنندگان انتظار دارند را ارائه می‌دهد در کنارش بهبود قابل توجهی در کارایی مصرف باطری را به ارمغان خواهد آورد.

این یک ویژگی کلیدی در بسیاری از پرچمداران 2022 و 2023 از جمله iPhone 15 Pro، OnePlus 11,  Samsung Galaxy S23 Ultra و Xiaomi 14 Pro است، اما LTPO 3.0 دقیقا چیست و آیا واقعا بهتر از پنل های AMOLED استاندارد است؟

همه آنچه را که باید در مورد نمایشگرهای LTPO 3.0 بدانید در اینجا توضیح می دهیم.

LTPO 3.0 چیست؟

LTPO 3.0 آخرین نسخه از فناوری LTPO است که در برخی از گوشی های هوشمند رده بالا وجود دارد. به طور خلاصه، این فناوری به نمایشگرها اجازه می‌دهد تا به صورت پویا بین نرخ‌های تازه‌سازی جابجا شوند، بدون اینکه نیازی به اجزای اضافی بین کنترل‌کننده گرافیک و GPU باشد. در حالی که نمایشگرهای LTPO اولیه محدود به 10Hz-120Hz بودند، LTPO 2.0 و LTPO 3.0 به روز تر هستند و  از 1Hz-120Hz پشتیبانی می کنند.

این ویژگی این پتانسیل را دارد که بهره وری انرژیِ نمایشگر را تا حد زیادی بهبود بخشد، که مسلماً بزرگترین منبع انرژی مصرفی در گوشی های هوشمند است. این به نمایشگر اجازه می‌دهد تا برای مثال، هنگام تماشای تصاویر ثابت، نرخ به‌روزرسانی تصویر را به‌طور خودکار پایین بیاورد و هنگام پیمایش در منوها یا انجام بازی‌ هایی که فریم‌های اضافی همیشه مورد استقبال قرار می‌گیرد، فوراً آن را تا 90 یا حتی 120 هرتز افزایش دهد.

همچنین هنگام نمایش عناصری مانند “صفحه نمایش همیشه روشن(AOD)، می تواند به 1 هرتز کاهش یابد و کارایی انرژی پنل را تا حد زیادی بهبود بخشد و مصرف باطری را به حداقل برساند.

برای مثال، پنل‌های OLED استاندارد امکان تنظیم پویای نرخ تازه‌سازی را بدون نصب مؤلفه اضافی که انرژی بیشتری مصرف می‌کند، نمی‌دهند. این دلیل اصلی این است که بسیاری از گوشی‌هایی که می‌بینید بین 60 هرتز، 90 هرتز و 120 هرتز سوئیچ می کنند، در حالی که نمایشگرهای LTPO می توانند از 1 هرتز تا 120 هرتز متغیر باشند.

LTPO چیست, xiaomi 14 pro

آیا نمایشگر LTPO با نمایشگر OLED متفاوت است؟

LTPO از نظر فنی یک نسخه بهینه سازی شده OLED است، اما این دو با هم متفاوت هستند. همانطور که گفته شد، پنل‌های OLED استاندارد نمی‌توانند به‌صورت پویا نرخ تازه‌سازی را بدون یک جزء اضافی بین کنترل‌کننده گرافیک و GPU تنظیم کنند، در حالی که نمایشگرهای LTPO به این مؤلفه نیازی ندارند.

این به نحوه ساخت نمایشگرهای LTPO و به طور خاص تر، نوع نمایشگرِ مورد استفاده بستگی دارد. برای مثال، نمایشگرِ اصلی اساساً نحوه عملکرد هر پیکسل را کنترل می کند و از ترانزیستورهای لایه نازک به نام TFT تشکیل شده است. نمایشگرهای LTPO از ترکیبی از سیلیکون پلی کریستالی با دمای پایین (LTPS) TFT و ایندیوم گالیوم اکسید روی (IGZO) TFT ساخته شده اند، که در آن، اولی بازده انرژی را بهبود می بخشد در حالی که دومی نرخ تجدید پویاسازی تصویر را امکان پذیر می کند.

مزایای نمایشگر LTPO 3.0 چیست؟

همانطور که اشاره کردیم، مزیت اصلی استفاده از نمایشگر LTPO نسبت به نمایشگر OLED استاندارد، بهبود بهره وری انرژی است، به خصوص با نمایشگرهایی با نرخ تازه سازی بالا. هنوز هم درست است که پنل‌های OLED نسبت به LCD‌ها باتری‌پسندتر هستند، اما LTPO این کار را یک قدم فراتر می‌برد.


این فناوری بهبودیافته به نمایشگر اجازه می‌دهد تا به صورت پویا نرخ تازه‌سازی را بسته به آنچه روی صفحه اتفاق می‌افتد، تنظیم کند. با قابلیت کاهش به ۱ هرتز، عملکرد کوتاه مدت باطری و طول عمر آن را افزایش می‌دهد. این ویژگی باعث می‌شود تا هم کاربر تجربه‌ی بهتری از گوشی خود داشته باشد و هم طول عمر باطری و مصرف انرژی گوشی افزایش پیدا کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا